Vandaag vertrekken we richting de Golf van Mexico. Eerst worden de koffers herpakt. Toen we naar hier kwamen, hebben we de kleren evenredig verdeedl over de koffers, zodat moest er één niet aankomen dat we niet zonder zouden zitten. In de ene koffer leggen we de kleren die we nog niet gaan gebruiken of niet meer nodig hebben, evenals de aangekochte spulletjes. De andere met de toiletzakken, de laptop en de alledaagse kleren.
De tocht naar Mobile is 180 mijl (290 km) en betekent 2,5 uur higway. Ondergetekende rijd het hele stuk, doet een poging om niet in slaap te vallen en ons Colette laat de zetel achter overhellen en tracht niet te hard te snurken. Het leven is toch eerlijk verdeelt.
Het middageten nuttigen bij Cracker Barrel. Bij onze vorige reizen viel dit steeds goed mee, zeker wanneer je hun lunchformule neemt. Op maandag is dit chickendressing; een stuk wit van de kip met gemalen maïsbrood gemixt in een groentendressing. De smaak was verrassend, maar wel lekker.
Mobile ligt aan de Golf van Mexico en werd gesticht door de Fransen, ingenomen door de Britten en daarna door de Spanjaarden voor het bezet werd door de Amerikanen. Het Fort Condé dat wij bezoeken is een reconstructie gebaseerd op de oorspronkelijke plannen die ze konden terug vinden in Frankrijk. Het is een typisch product van Vauban architectuur. De Spanjaarden maakten van deze kennis gebruik om het langs de achterkant aan te vallen. Ze hebben het echter niet volledig gerestaureerd omdat er anders teveel onteigeningen moesten worden uitgevoerd en omdat er een autostrade onder door loopt.
Voor we inchecken in het hotel, lopen we nog even binnen in de kathedraal-baseliek. Het is niet zo rijkelijk opgesmukt als in Europa, maar heeft wel uitzonderlijke glasramen.
Bekijk de foto's op Picasa.
De tocht naar Mobile is 180 mijl (290 km) en betekent 2,5 uur higway. Ondergetekende rijd het hele stuk, doet een poging om niet in slaap te vallen en ons Colette laat de zetel achter overhellen en tracht niet te hard te snurken. Het leven is toch eerlijk verdeelt.
Het middageten nuttigen bij Cracker Barrel. Bij onze vorige reizen viel dit steeds goed mee, zeker wanneer je hun lunchformule neemt. Op maandag is dit chickendressing; een stuk wit van de kip met gemalen maïsbrood gemixt in een groentendressing. De smaak was verrassend, maar wel lekker.
Voor we inchecken in het hotel, lopen we nog even binnen in de kathedraal-baseliek. Het is niet zo rijkelijk opgesmukt als in Europa, maar heeft wel uitzonderlijke glasramen.
Bekijk de foto's op Picasa.
0 reacties:
Een reactie posten