zaterdag 7 juni 2014


New Orleans here we come. Alhoewel het bewolkt is, loopt de temperatuur al op naar 30° C en het is nog maar 09:00 hr. De auto is geparkeerd en we wandelen naar Jackson Square waar we rendez-vous hebben met Kathy, de gids van Free Tours By Foot. Een organisatie die begeleide tochten aanbiedt en waar je slechts op het einde betaalt, volgens je vermogen of appreciatie. Anderhalf uur luisteren we naar haar, maar dan houden we het voor bekeken. Ze springt steeds van de hak op de tak en vervalt regelmatig in herhaling. 



Wanneer iedereen de zoveelste straat in French Quarter oversteekt, gaan wij de tegenovergestelde richting uit. Goede keuze, want zo komen we aan de Franse Markt en hier wordt het Creole Tomato Festival gehouden. Terwijl één of andere groep op een tribune staat te kreunen, lopen wij tussen de verschillende standjes door. Elk van deze standjes tracht hun tomatengerecht aan de man te brengen. Wanneer we bij Andrea's stand komen, zijn wij verkocht. We bestellen "Creole Tomato Eggplant Paramigiana" en "Crabmeat Rovioli". 



Het eerste gerecht is een soort lasagna met aubergine en tomaten. Het smaakt heerlijk en het vult goed. Het andere gerechtmag er ook zijn. Colette gaat naar de Chef en complementeert hem met zijn gerechten. Ze koopt één van zijn boeken en hij biedt spontaan aan om het voor haar te tekenen. Ze is in de wolken. Later leren we dat hij Andrea Apuzzo heet en een bekende Chef is.



Om de warmte wat te ontlopen, gaan we een uurtje afkoelen in de St Louis Kathedraal en de Cabildo. We zijn wat afgekoeld en verkennen het Frans Kwartier. Het is het oude gedeelte van New Orleans. Het toeristisch centrum van de stad. Je kan er op de koppen lopen. Het is moeilijk om een mooie foto te maken van de gebouwen met hun gietijzeren balkonnen. Spijtig dat je een blog niet in 4D kunt schrijven. De geur is op sommige plaatsen niet te harden; een mengeling van rioolwater, zweet, urine en paardenmest. Dit is een stad waar je wel eens moet geweest zijn om het te zien, maar eigenlijk is het een plaats waar je met goede maten naar toe gaat en je eens goed laat gaan. Je moet wel een dikke portefeuille mee hebben, want de prijzen zijn buitenmaats.



Hoe later het wordt, hoe meer volk naar het Frans Kwartier komt. We beslissen om hier niet de avond door te brengen en keren terug naar ons hotel.

Bekijk de foto's op Picasa.

0 reacties:

Een reactie posten

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!